Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk päronpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Under ett knäckigt hasselnötstäcke gömmer sig en god päronfyllning. Päronen kan bytas ut mot äpplen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och skär päronen i skivor. Lägg päron, socker och vatten i en kastrull och låt alltsammans koka under lock tills päronen är mjuka, det tar 5-10 minuter. Fördela päronen och sockerlagen i 4 smorda portionsformar, ca 12 cm i diameter.
  3. Deg: Kör smör och socker mjukt med en elvisp. Skilj äggulor från vitor och tillsätt gulorna i blandningen. Kör lite till med elvispen. Vispa vitorna till ett hårt skum. Mal hasselnötterna med en mandelkvarn eller i en matberedare. Rör först ner nötterna i äggulesmeten och vänd därefter försiktigt ner de vispade vitorna.
  4. Fördela hasselnötsmassan ovanpå päronen. Grädda pajerna mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera pajerna ljumma eller rumsvarma med vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.