Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk päronpaj

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Voilà! Mandelmassan gör pajen ljuvlig...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop smör, mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en ugnssäker form, ca 23 cm i diameter. Låt vila i kyl 30 min.
  3. Sätt ugnen på 200°.
  4. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 min.
  5. Skala, kärna ur och skär päronen i bitar. Fräs dem lätt i smör i en stekpanna.
  6. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna och häll fyllningen i pajformen. Lägg i päronen.
  7. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kallna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.