- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Underbart god paj, ej för söt, som funkar alla årstider. Jag fick receptet av Madame Chaput, som mycket duktig husmor i familjen där jag bodde på en språkresa i Bretagne 1998.
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till pajbotten i en skål. Smeten blir ganska lös. Lägg smeten i en smord pajform och lägg på päronhalvorna.
Grädda i 200 grader i 20 min.
- Under tiden: Blanda ihop ingredienserna till äggsmeten i en skål. ta ut pajen efter 20 min, lägg på äggsmeten och grädda ytterligare 10 min eller tills den fått fin färg.
- Klart!
- Lyxig variation:
Ta ut pajbotten efter 15 min istället för 20 min, strö på flagad mandel och hackad mörk blockchoklad, ställ in i 5 min till. Lägg sedan på äggsmeten och grädda vidare 10 min.
Publicerat den
24 april 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fransk Päronpaj St-Malo