Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk päronpaj St-Malo

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Underbart god paj, ej för söt, som funkar alla årstider. Jag fick receptet av Madame Chaput, som mycket duktig husmor i familjen där jag bodde på en språkresa i Bretagne 1998.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till pajbotten i en skål. Smeten blir ganska lös. Lägg smeten i en smord pajform och lägg på päronhalvorna. Grädda i 200 grader i 20 min.
  2. Under tiden: Blanda ihop ingredienserna till äggsmeten i en skål. ta ut pajen efter 20 min, lägg på äggsmeten och grädda ytterligare 10 min eller tills den fått fin färg.
  3. Klart!
  4. Lyxig variation: Ta ut pajbotten efter 15 min istället för 20 min, strö på flagad mandel och hackad mörk blockchoklad, ställ in i 5 min till. Lägg sedan på äggsmeten och grädda vidare 10 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ida80 13 november 2011

    Fransk Päronpaj St-Malo

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.