Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransk salladsdressing (Dijon)

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Är bosatt i Frankrike och på restaurangerna här serveras nästan alltid salladen med en dijon-dressing som är så extremt god. Försökte efterlikna den genom att söka efter olika recept men den blev inte alls som den smakade här. Efter många om och men känner jag att jag äntligen knäckt koden och lyckats! (OBS! Allas smaklökar är olika så ibland får man minska/öka med ingredienserna beroende på hur mycket smak man själv vill ha)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser i en lämplig skål då det går lätt att röra om utan att man spiller. Häll försiktigt i olivoljan i omgångar samtidigt som du rör.
  2. Rör med en gaffel eller stavmixer.
  3. Funkar att hälla i vatten om man vill ha en mer lös konsistens.
  4. Voila!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • evaullabritt 8 augusti 2016

    Visst blir det gott med dijonsenap i dressingen. Jag gör denna ofta. Vill däremot varna för stavmixer till olivolja. Det kan bli lite beskt. Försiktigare tillagningsmetoder är snällare mot olivoljan, gaffel eller vanlig handvisp funkar bra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.