Näring/port:
2082 kJ, 498 kcal
49 g protein
14,5 g fett
750,5 g kolhydrater
10 g fibrer
Instruktioner
- Skala och skiva alla rotsaker. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Koka upp vatten och buljongtärning. Lägg alla rotsaker och purjolöken i en ugnssäker smord form. Blanda alla rotsaker med örter och peppar. Platta till något och häll på buljongen.
Tillaga i ugnen på 225º ca 40 minuter. Strö över osten när 20 minuter återstår av tiden i ugnen. Späd med lite buljong om gratängen verkar torr.
- Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker smord form. Bred senap över filéerna. Strö över lite franska örter. Tillaga i ugnen bredvid gratängen de sista 20 minuterna.
- Servera med en smörgås och sallad.
Publicerat den
8 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar