Franskmännen är som galna i den här barnsligt goda desserten. En liten petit-chou fylld med glass dränkt i varm chokldsås.
Beräkna 2-3 stycken per person.
Instruktioner
- Ugn 200°
- Värm upp mjölk, salt, socker och smör i en kastrull.
- Rör bestämt ner mjölet och rör kraftigt över medelvärme tills en smidig degboll skapats.
- Tag av från värmen och låt svalna något. Rör ner äggen i omgångar till en slät smet.
- Spritsa eller klicka ut cirka 1½ msk smet per per bakelse på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
- Sätt in plåten i ugnen. När bakverken rest sig och börjat få färg kan man öppna försiktigt på ugnsluckan och släppa ut ångan.
Grädda sedan ytterligare 15-20 minuter.
- Låt svalna på galler.
- Varm chokladsås:
Blanda vatten, socker och kakao i en kastrull.
Låt koka upp under omrörning med visp.
Låt sjuda på svag värme under omrörning några minuter.
Tag av kastrullen från platsen och rör i en klick smör.
- Servering: Skär av toppen på petitchoubakelsen. Fyll med en kula vaniljglass.
Lägg på locket.
Servera med ljummen chokladsås ringlad över bakelsen.
- Lycka till!
Publicerat den
3 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar