Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Franska äpplepannkakor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Dessa varma och fluffiga pannkakor med äpple och kanel smakar ljuvligt med lönnsirap.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda kesella, äggulor, filmjölk, mjöl, florsocker och kanel i en skål. Vispa ner margarinet och vispa till en slät pannkakssmet.
  2. Vispa ihop äggvitorna till ett vitt skum och vänd ner i pannkakssmeten i två omgångar. Ställ åt sidan.
  3. Sätt ugnens grill på medelvärme. Hetta upp en stor teflonstekpanna och pensla med lite smält margarin. Häll 1 dl pannkakssmet i stekpannan och grädda 5 minuter. Lägg på en fjärdedel av äppleskivorna och strö över en fjärdedel av sockret. Grädda tills pannkakan är fast och låt den glida över på en plåt. Upprepa med resten av smeten till fyra pannkakor.
  4. Sätt plåten under grillen och grädda ovansidan på pannkakorna 2-3 minuter tills gyllene. Ringla över lönnsirap och servera pannkakorna varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.