Dessa varma och fluffiga pannkakor med äpple och kanel smakar ljuvligt med lönnsirap.
Instruktioner
- Blanda kesella, äggulor, filmjölk, mjöl, florsocker och kanel i en skål. Vispa ner margarinet och vispa till en slät pannkakssmet.
- Vispa ihop äggvitorna till ett vitt skum och vänd ner i pannkakssmeten i två omgångar. Ställ åt sidan.
- Sätt ugnens grill på medelvärme. Hetta upp en stor teflonstekpanna och pensla med lite smält margarin. Häll 1 dl pannkakssmet i stekpannan och grädda 5 minuter. Lägg på en fjärdedel av äppleskivorna och strö över en fjärdedel av sockret. Grädda tills pannkakan är fast och låt den glida över på en plåt. Upprepa med resten av smeten till fyra pannkakor.
- Sätt plåten under grillen och grädda ovansidan på pannkakorna 2-3 minuter tills gyllene. Ringla över lönnsirap och servera pannkakorna varma.
Publicerat den
29 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar