Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Jättegod rätt! Goda örter och vitlök gör köttfärsbiffarna franskinspirerade. Servera med ugnsstekta grönsaker och en smal sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Börja med grönsakerna: Skala potatis, morötter och lök. Skär allt i bitar eller klyftor. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Ta ut långpannan. Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen i cirka 30 min.
  3. Blanda färs, salt, peppar, örter, vitlök och gräddmjölk. Forma färsen till 8 biffar. Stek dem i smör i en teflonpanna ca 3 min på varje sida. Ta upp dem.
  4. Häll gräddmjölk, fond, soja och örter i pannan. Låt det koka upp. Häll såsen över biffarna. Servera med grönsakerna.
  5. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • singthesorrow 8 januari 2011

    Älskar såsen, biffarna blir tyvärr väldigt hårda tycker jag, beror nog på grädden.

  • Monika46 8 januari 2011

    Att biffarna blir hårda beror dels på att det är magert kött, och dels hur länge man steker dem. Vill man ha mjukare och saftigare biffar så börja med såsen. Bryn biffarna någon minut på var sida, låt dem sen småputtra i såsen några minuter tills de är färdiga.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.