- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Jättegod rätt!
Goda örter och vitlök gör köttfärsbiffarna franskinspirerade. Servera med ugnsstekta grönsaker och en smal sås.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Börja med grönsakerna:
Skala potatis, morötter och lök.
Skär allt i bitar eller klyftor.
Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Ta ut långpannan.
Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt.
Stek i mitten av ugnen i cirka 30 min.
- Blanda färs, salt, peppar, örter, vitlök och gräddmjölk.
Forma färsen till 8 biffar.
Stek dem i smör i en teflonpanna ca 3 min på varje sida.
Ta upp dem.
- Häll gräddmjölk, fond, soja och örter i pannan.
Låt det koka upp.
Häll såsen över biffarna.
Servera med grönsakerna.
- Smaklig spis!
Publicerat den
11 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Älskar såsen, biffarna blir tyvärr väldigt hårda tycker jag, beror nog på grädden.
Att biffarna blir hårda beror dels på att det är magert kött, och dels hur länge man steker dem. Vill man ha mjukare och saftigare biffar så börja med såsen. Bryn biffarna någon minut på var sida, låt dem sen småputtra i såsen några minuter tills de är färdiga.