Jag köpte färdigmarinerad "ört/vin marinerad fransyska", så jag har inte gjort marinaden själv men ger förslag nedan.
Instruktioner
- Fransyskan (den jag köpte var redan ört/vinmarinerad) marineras med fördel någon /några dagar innan. Marinad mest för mörhet, men också smak.
- Jag skivade fransyskan i ca cm tjocka skivor, lät ligga och bli rumstemp innan stekning.
- Stekte dom i smör/olja till fin brynt färg och lite till... Lägg över i ugnsfast form.
- Vispade ur gjutjärnspannan med 2 dl vatten, sen i med grädden, osten, creme fraichen, delad buljongtärning. Koka ihop, smaka av.
I med tomatpuré, en tsk honung, 3 msk vitt vin.
Smaka av.
Låt såsen koka ihop lite till. Häll såsen över köttet.
In i varm ugn, låt stå tillsammans med potatisen (Hasselbackspotatis tar ca 45 min i 225 gr ugn).
- Servera med sallad, och svart vinbärsgelé. MUMS!
Publicerat den
24 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar