Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rödvinsmarinerad fransyska med ädelostsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag köpte färdigmarinerad "ört/vin marinerad fransyska", så jag har inte gjort marinaden själv men ger förslag nedan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fransyskan (den jag köpte var redan ört/vinmarinerad) marineras med fördel någon /några dagar innan. Marinad mest för mörhet, men också smak.
  2. Jag skivade fransyskan i ca cm tjocka skivor, lät ligga och bli rumstemp innan stekning.
  3. Stekte dom i smör/olja till fin brynt färg och lite till... Lägg över i ugnsfast form.
  4. Vispade ur gjutjärnspannan med 2 dl vatten, sen i med grädden, osten, creme fraichen, delad buljongtärning. Koka ihop, smaka av. I med tomatpuré, en tsk honung, 3 msk vitt vin. Smaka av. Låt såsen koka ihop lite till. Häll såsen över köttet. In i varm ugn, låt stå tillsammans med potatisen (Hasselbackspotatis tar ca 45 min i 225 gr ugn).
  5. Servera med sallad, och svart vinbärsgelé. MUMS!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.