- Serverar: 3-4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Underbar sommar rätt med influenser både från det italienska och asiatiska köket. Min egen sammanblandning av idéer från olika recept. Passar både som huvudrätt tillsammans med bröd eller på buffébordet. Lätt att anpassa antalet portioner. Enkelt att laga och umgås samtidigt eftersom man kan förbereda mycket av receptet. Kan anpassas efter behov.
Instruktioner
- Skär köttet i 1-1½ cm skivor. Kärna ur chilin. Finhacka vitlöken och chilin. Blanda med soja och lime i en plastpåse och lägg i köttet. Marinera ca 1 timme eller mer.
- Skala sparrisen. Koka i lättsaltat vatten ca 3 min. Skölj rucolan och tomaterna. Slunga eller lägg rucolan i ett durkslag. Dela tomaterna i fyra delar. Hacka paprikan och sparrisen i mindre bitar efter behag.
- Ta köttet ur marinaden. Klappa torrt. Grilla, stek i grillpanna eller vanlig panna 2-3 min per sida. Köttet ska vara medium-rare d.v.s. rosa med röd kärna. Salta och peppra efter smak. Kan behövas lite mer salt än vanligt eftersom marinaden innehåller söt soja. Låt köttet vila i ca 15 min
- Blanda ingredienserna till dressingen. Sätt ihop salladen, tillför dressingen och lägg upp på ett stort uppläggningsfat (alternativt en stor ugnsform). Rosta pinjenötterna i en torr panna på hög värme tills de fått färg, tar ca 1-2 min. Strö över salladen och hyvla över parmesanosten.
- Skär upp köttet i sneda tunna skivor. Lägg över salladen eller servera bredvid tillsammans med bröd t.ex. rostade baguettskivor. Njut.
Publicerat den
11 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar