Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Stekt rostbiff i kryddig marinad

 
  • Serverar: 7-8 portioner
Skriv ut

Köttet steks i låg temperatur och läggs därefter i en orientinspirerad marinad i två dygn. Köttet serveras kallt, skuret i tunna skivor. Potatisgratäng är gott till.Tillagat många gånger. Brukar vara mycket uppskattat av gästerna. Här funkar även fransyska, annan mörad nötstek samt älgkött. En långsmal köttbit är bättre än en rund. Be att få köttet uppbundet eller gör det själv. Ur kokboken Astrids kök av Astrid Nilson

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 125 grader. Gnid in köttet med salt och peppar och lägg det i en liten långpanna. Stick in en stektermometer så att spetsen hamnar mitt i köttet. Sätt in pannan i nedre delen av ugnen. Blanda samtliga ingredienser till marinaden. Ta fram två kraftiga plastpåsar där köttet väl får plats. När köttet visar 60 grader är köttet rosa, vid 70 grader är det nästan genomstekt. Var noga med att stektermometern är i mitten! Låt köttet vila i 10 minuter, lägg det därefter i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och försök pressa ur den mesta luften ur påsen. Förslut påsen väl och lägg den i en form. Ställ in i kylen och vänd på det då och då. Det är klart efter två dygn. Spara lite av marinaden och sila den. Ta bort snöret och skiva den så tunt du kan, gärna med skivmaskin. Lägg upp på serveringsfat, droppa lite marinad över och dekorera med färsk timjan. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.