Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekisk stifado - Köttgryta med lök och kanel

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Inte provat ännu...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn köttet i olivoljan i en gryta.
  2. Häll i vatten så att det nätt och jämnt täcker köttet. Skala lökarna och lägg dem hela i grytan.
  3. Tillsätt vitlök, rödvin, tomatpuré, salt, peppar, lagerblad och kanelstång. Låt grytan sjuda ca: 1 timma. Smaka av grytan och känn efter att köttet är mört. Servera med ärtor och morötter till potatis eller ris.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • timman 2 september 2009

    Den här grytan var god och enkel, sköter sig i princip alldeles av sig själv. sådan mat tycker jag om att göra. Skippade i och för sig rödvinet, tillsatte istället köttbuljong. Spännande med kanel i maten, det blev en god smak.

  • Petriz1 15 januari 2010

    Så otroligt gott! Ungarna slevade i sig, gubben oxå å det är ett bra betyg! Tyvärr blev det ingen matlåda :-)

  • Katzy 16 september 2012

    Tusen tack för receptet. Jag bara älskar denna gryta. Kommer garanterat att göra den måååånga gånger till. Framför allt så var den så enkel att göra. Hälsningar Lena

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.