Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sydländsk gryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Smakrik gryta på oxkött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet till grytbitar. Doppa bitarna i saltat och pepprat vetemjöl. Bryn köttet i margarin. Lägg i följande ordning i en stekgryta: Rökt fläsk eller bacon, det brynta köttet, lök, vitlök, morötter, persilja, lagerblad och mejram samt häll i vattnet.
  2. Låt grytan koka under lock på svag värme ca 1 timme (Tiden beror på vilket oxkött du använder). Fransyska tycker jag fungerar bäst. Rör om några gånger under koktiden. Red skyn om det behövs med vetemjöl och vatten.
  3. Kokt potatis eller ris serveras till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Robben1 11 oktober 2013

    Jag lagade Sydländsk gryta igår och tyvärr blev det en riktig flopp därhemma... Ingen tyckte om den, varken man eller barn, och ska sanningen fram smakade det inget vidare... Vet inte om det var kombinationen med den rökta baconsmaken i grytan som gjorde den lite skum... Nej, det blir ingen mer sådan gryta för min del...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.