Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Marockansk Tagine

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Tagine är en mustig och kryddstark köttgryta. En traditionell marockansk festmåltid bör innehålla minst en tagine. Lämpligt kött är skivor av lamm, bog eller rygg. Väljer man nötkött lämpar sig fransyska, rostbiff eller ytterlår.

Ingredienser

Instruktioner

Skär köttet i grytbitar. Skala och hacka gul lök och vitlök grovt. Bryn kött och löksorterna i olja i en gryta. Tillsätt de hackade kryddgröna och övriga kryddor och låt fräsa med. Blanda ner tomater med spad. Salta och peppra. Låt sjuda under lock cirka 45 min. När några minuter av tillagningstiden återstår blandas katrinplommonen ner. Bryn sesamfröna i stekpanna i lite socker och olja. Strö över dem och bjud med couscous och eventuellt ett bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • wahaa 16 oktober 2010

    Riktigt mustigt och gott! Receptet kommer att sparas så att vi lagar det här fler gånger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.