På söndagar brukar man kanske servera en stek. Varför inte pröva denna härligt smakrika stek till middag på söndag.
Instruktioner
- Lätta på nätet om steken är nätad och skär en ganska djup ficka i köttet. Mosa ihop sardeller, senap och kapris och fyll i fickan. Salta och peppra och dra på nätet igen.
- Bryn steken runt om i fettet och lägg över den ganska trångt i en eldfast ugnsform. Häll citronsaft, citronskal och hälften av vattnet runt steken.
- Stick in en stektermometer och stek i nedre delen av ugnen tills termometern visar 70 grader. Det tar ca 1 ½ timme. Späd med mera vatten under stekningen och ös några gånger med skyn.
- Servera med potatis, sås och en sallad.
Publicerat den
1 april 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde den igår ,och jag vet inte vad jag gjorde för fel, för det vart inte gott! Sorry!
Nej, den här föll inte mig och min familj i smaken. Det lät gott men resultatet blev inte bra. Tyvärr.