Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fransyska herrgårdsstek i gryta

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Servera med kokt potatis och kokta grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn steken långsamt runt om i matfettet i en stekgryta. Krydda med salt och peppar runt om.
  2. Späd med hälften av vätskan. Skala lök och morötter och skär i bitar. Lägg grönsaker, ansjovisfiléer och kryddor runt steken och häll vinäger och sirap också runt om.
  3. Efterstek under lock över svag värme 1 ½ - 2 timmar. Späd med resten av vätskan under stekningen. Ta upp steken och låt den stå några minuter innan den skärs upp.
  4. Sås: Sila ner skyn från stekgrytan i en kastrull och red av med vetemjöl utrört i grädden. Låt såsen koka 2 minuter. Smaka av eventuellt av med mer salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.