Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasig förrättsvåffla

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna våffla blir mycket frasig och håller sig frasig ca 1 timme. Passar till förrätt, drinktilltugg eller kvällsgott en fredag. Serveras med fördel till crème fraiche, hackad rödlök, dill och löjrom. Grädda dom precis innan gästerna kommer så är dom frasiga när det är dags att äta.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa i det kalla vattnet i vetemjölet. Tillsätt saltet. Vispa grädden mycket hårt men vakta så det inte blir smör. Vänd ner grädden försiktigt i resten av smeten. Grädda våfflor. Smeten är ganska tjock så man får stryka ut den lite i våffeljärnet. Låt dom ligga på galler efter gräddning. Dela dom i "hjärtan" och servera med tillbehören. Vi brukar servera dom i skålar och låta gästerna själva lägga på dom. Äts med fördel till ett glas champagne.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.