Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasig köttfärspaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Frasig köttfärspaj

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smöra en ugnssäker form. Fyll form och kanter med smördeg. Picka degen med en gaffel. Ställ in i kylskåpet.
  2. Sätt ugnen på 225°C. Skala och hacka lök. Fräs löken glansig i lite matfett, i kastrull på medelvärme utan att bränna, ca 3 minuter.
  3. Bryn köttfärsen i matfett i panna på medelhög värme tills den fått färg. Finfördela färsen med en trägaffel. Lägg över i kastrullen.
  4. Tillsätt tomater och crème fraiche. Koka upp och låt koka utan lock i cirka 15 minuter, tills nästan all vätska försvunnit. Smaka av med kryddor. Rör om då och då.
  5. Ta ut formen ur kylskåpet och häll röran i formen. Grädda mitt i ugn i 20-25 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.