Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasig mangoldpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Upptäck hur god mangold är i en läcker paj med två sorters ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skölj och hacka mangolden grovt. Hacka vitlöken. Hetta upp olivoljan, stek vitlöken och tillsätt mangolden. Stek i ca 5 minuter. Salta, peppra och ställ åt sidan.
  3. Vispa ihop ägg, grädde, ricotta och riven parmesan till en tjock smet. Smaka av med salt, peppar och muskot. Rör ner den avsvalnade mangolden.
  4. Smöra och klä en form med hälften av smördegen och nagga med en gaffel. Fördela mangoldsmeten i formen. Täck den med den resterande degen och nyp ihop kanterna. Nagga med en gaffel och pensla med det uppvispade ägget.
  5. Grädda i 45 minuter eller tills pajen blivit gyllenbrun och smeten stannat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.