Upptäck hur god mangold är i en läcker paj med två sorters ost.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Skölj och hacka mangolden grovt. Hacka vitlöken. Hetta upp olivoljan, stek vitlöken och tillsätt mangolden. Stek i ca 5 minuter. Salta, peppra och ställ åt sidan.
- Vispa ihop ägg, grädde, ricotta och riven parmesan till en tjock smet. Smaka av med salt, peppar och muskot. Rör ner den avsvalnade mangolden.
- Smöra och klä en form med hälften av smördegen och nagga med en gaffel. Fördela mangoldsmeten i formen. Täck den med den resterande degen och nyp ihop kanterna. Nagga med en gaffel och pensla med det uppvispade ägget.
- Grädda i 45 minuter eller tills pajen blivit gyllenbrun och smeten stannat.
Publicerat den
21 augusti 2014
Liknande recept
Skriv kommentar