Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasig minipizza med Västerbottensost och höstpäron

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Smakrika minipizzor där sälta, sötma och knaprighet möter varandra. Vill du inte göra minipizzor så går det bra att göra 1 stor pizza.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Lös upp den med vattnet. Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta degen i en maskin i ca 10 minuter. Täck skålen med plastfolie och ställ den i kylen i 12-24 timmar.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Dela degen i 8 delar och kavla ut tunna runda bottnar på ett bakplåtspapper. Skiva päronen och hacka hasselnötterna.
  4. Fördela riven Västerbottensost, päron, hasselnötter och lite timjan eller oregano tillsammans med lite flingsalt på varje botten.
  5. Grädda pizzorna mitt i ugnen i ca 7-10 minuter. Dubbla tiden för en stor pizza.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.