Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasig paj med läcker fyllning

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Både pajskal och fyllning går utmärkt att förbereda någon dag i förväg. Lägg sedan ihop allt och garnera strax före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Lyft bort kastrullen och rör i mjölet med en gaffel till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tryck upp mot kanten. Sätt formen i frysen ca 15 min. Värm under tiden ugnen till 225 gr. Nagga pajskalet med en gaffel och grädda i ca 15 min. Låt kallna och lossa sedan skalet ur formen.
  2. Gör fyllningen: Låt kräftstjärtarna rinna av. Skala räkorna. Lägg undan några kräftstjärtar och räkor till garneringen. Rör ihop crème fraiche, tabasco och pressad citron. Blanda i kräftstjärtar, räkor, gräslök och all den röda romen, utom 2 msk som sparas till garneringen. Smaka av med salt och peppar. Lägg ut salladsblad i botten på pajen. Lägg i fyllningen i en hög. Garnera med tunna skivor av gurka, svart och röd rom, räkor, kräftstjärtar, körsbärstomater i klyftor, laxrosor, tunna citronskivor och dillvippor. Strö lite extra hackad dill över det hela.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.