- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut
Både pajskal och fyllning går utmärkt att förbereda någon dag i förväg.
Lägg sedan ihop allt och garnera strax före servering.
Instruktioner
- Smält smöret på låg värme i en kastrull.
Lyft bort kastrullen och rör i mjölet med en gaffel till en deg.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Tryck upp mot kanten.
Sätt formen i frysen ca 15 min.
Värm under tiden ugnen till 225 gr.
Nagga pajskalet med en gaffel och grädda i ca 15 min.
Låt kallna och lossa sedan skalet ur formen.
- Gör fyllningen:
Låt kräftstjärtarna rinna av.
Skala räkorna.
Lägg undan några kräftstjärtar och räkor till garneringen.
Rör ihop crème fraiche, tabasco och pressad citron.
Blanda i kräftstjärtar, räkor, gräslök och all den röda romen, utom 2 msk som sparas till garneringen.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg ut salladsblad i botten på pajen.
Lägg i fyllningen i en hög.
Garnera med tunna skivor av gurka, svart och röd rom, räkor, kräftstjärtar, körsbärstomater i klyftor, laxrosor, tunna citronskivor och dillvippor.
Strö lite extra hackad dill över det hela.
Publicerat den
28 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar