Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasig rabarberkaka

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Lättbakad rabarberkaka som passar bra att servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda smör, socker och ägg i en mixer eller med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Mixa till en jämn smet. Bred ut den i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Rabarber: Skiva rabarbern. Vänd den i socker och majsstärkelse. Fördela bitarna över smeten i formen.
  4. Topping: Lägg havregryn, smör och socker i en stekpanna och rosta lätt på medelvärme. Strö havresmulet över kakan.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 1 timme. Låt den svalna innan den lossas från formen. Pudra över florsocker och servera den gärna med vaniljglass eller vaniljsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.