Lättbakad rabarberkaka som passar bra att servera med vaniljglass eller vaniljsås.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda smör, socker och ägg i en mixer eller med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Mixa till en jämn smet. Bred ut den i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Rabarber:
Skiva rabarbern. Vänd den i socker och majsstärkelse. Fördela bitarna över smeten i formen.
- Topping:
Lägg havregryn, smör och socker i en stekpanna och rosta lätt på medelvärme. Strö havresmulet över kakan.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 1 timme. Låt den svalna innan den lossas från formen. Pudra över florsocker och servera den gärna med vaniljglass eller vaniljsås.
Publicerat den
12 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar