Äntligen! Frasiga frallor - Formfranska
Instruktioner
- Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt vätskan och värm till 37º (fingervarmt).
- Finfördela jästen i en degskål. Häll degspadet i skålen och rör om tills jästen löst sig.
- Tillsätt salt och nästan allt mjöl. Arbeta ca 5 min i assistent, för hand något längre. Ta i så mycket mjöl att degen släpper skålen.
- Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig.
- Formfranska: Dela degen i två delar och forma dem till släta längder. Lägg längderna på bakpappersklädd plåt eller i smorda 1,5-liters avlånga formar. Småfranska: Dela varje längd i 15 bitar och rulla dem till bullar.
- Låt bröden jäsa under bakduk ca 30 min till dubbel storlek.
- Pensla bröden med vatten och grädda.
Publicerat den
11 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Blev goda.Mina blev dock inte så frasiga som jag hoppats. Tusen tack för receptet.
Hur länge ska de vara i ugnen? Mina står och jäser nu som franskbullar.
Jag gjorde bull form och kom fram till att det blev 12 minuter i ugn för mig och min varmluftsugn. Jag var under tiden barnvakt till mina barns kusiner som ville provsmaka, så de hann knappt svalna förrän jag hade 5 testar + jag själv och betyget blev högt. Små kusinerna ville gärna ha med sig varsin hem och till syrran som är hemma och sjuk till morgondagens frukost och det fick de. 5 av 5 möjliga från oss!!!
Tack för receptet. dom blev bra.jag knäckte paranötter som var kvar sen jul hackade och tog de och lite vete kli i hälften av degen.Den andra fick vara naturell. Mitt tips för att få brödet extra frasigt är att efter hälften av gräddningstiden spraya brödet med vatten (använder typ en.blomspray flaska)Man kan få höja tempen något i ugnen och grädda något längre.häls.Rosenlin
Det är ett ofullständigt resept utan ugnstemperatur eller antal minuter i ugn.
Formfranska: 200* i 30 min nedre delen av ugnen små fralla : 225* i 10-15 min i mitten av ugnen.