Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasiga Frallor - Formfranska

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Äntligen! Frasiga frallor - Formfranska

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt vätskan och värm till 37º (fingervarmt).
  2. Finfördela jästen i en degskål. Häll degspadet i skålen och rör om tills jästen löst sig.
  3. Tillsätt salt och nästan allt mjöl. Arbeta ca 5 min i assistent, för hand något längre. Ta i så mycket mjöl att degen släpper skålen.
  4. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig.
  6. Formfranska: Dela degen i två delar och forma dem till släta längder. Lägg längderna på bakpappersklädd plåt eller i smorda 1,5-liters avlånga formar. Småfranska: Dela varje längd i 15 bitar och rulla dem till bullar.
  7. Låt bröden jäsa under bakduk ca 30 min till dubbel storlek.
  8. Pensla bröden med vatten och grädda.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • sassas 24 juli 2008

    Blev goda.Mina blev dock inte så frasiga som jag hoppats. Tusen tack för receptet.

  • begeanka 20 september 2008

    Hur länge ska de vara i ugnen? Mina står och jäser nu som franskbullar.

  • begeanka 20 september 2008

    Jag gjorde bull form och kom fram till att det blev 12 minuter i ugn för mig och min varmluftsugn. Jag var under tiden barnvakt till mina barns kusiner som ville provsmaka, så de hann knappt svalna förrän jag hade 5 testar + jag själv och betyget blev högt. Små kusinerna ville gärna ha med sig varsin hem och till syrran som är hemma och sjuk till morgondagens frukost och det fick de. 5 av 5 möjliga från oss!!!

  • Rosenlin 18 februari 2010

    Tack för receptet. dom blev bra.jag knäckte paranötter som var kvar sen jul hackade och tog de och lite vete kli i hälften av degen.Den andra fick vara naturell. Mitt tips för att få brödet extra frasigt är att efter hälften av gräddningstiden spraya brödet med vatten (använder typ en.blomspray flaska)Man kan få höja tempen något i ugnen och grädda något längre.häls.Rosenlin

  • EmmieSophie 19 mars 2010

    Det är ett ofullständigt resept utan ugnstemperatur eller antal minuter i ugn.

  • smul_mia 5 december 2012

    Formfranska: 200* i 30 min nedre delen av ugnen små fralla : 225* i 10-15 min i mitten av ugnen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.