Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasiga frallor med örtkryddor

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

En fralla blir något extra med en spännande fyllning. Bröden är extra goda tillsammans med soppa eller sallad. Variera gärna med olika örter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Blanda olja, sirap, mjölk och vatten i en kastrull. Värm till fingervarmt under omrörning. Häll lite av degvätskan över jästen, rör om tills all jäst löst sig och tillsätt sedan resterande degvätska. Tillsätt salt och arbeta in mjölet lite i taget tills det blir en smidig deg. Strö över lite vetemjöl och jäs övertäckt till nästan dubbel storlek, ca 30 minuter.
  2. Ta upp degen och arbeta den lätt. Dela i två bitar och kavla ut varje del till en 30x45 cm stor platta. Pensla på smält smör och strö över lite flingsalt och hackad timjan. Rulla ihop som en rulltårta. Skär varje rulle i ca 12 bitar. Ställ bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Tryck med en grillpinne eller ett grovt knivblad i mitten av bitarna så att snittytorna kommer fram på sidorna. Jäs övertäckta tills degen reser sig igen efter lätt tryck, ca 30 minuter.
  3. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
  4. Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen ca 10 minuter tills de fått fin färg och känns lätta och luftiga. Låt dem svalna övertäckta på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.