med smakrik västerbottenost. En läcker smakbit till ett glas rött.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225º.
- Tina smördegsplattorna.
- Skär bort vaxet på osten och riv den grovt.
Lägg lite mjöl på bakbordet och kavla ut varje degplatta till nästan dubbel storlek. Skär ut 12 små fyrkanter med en sporre.
- Fördela osten på degbitarna. Vispa upp ägget och pensla en sträng på degkanterna så inte osten rinner ut under gräddningen. Vik ihop dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Tryck till skarven ordentligt med en gaffel, detta är viktigt eftersom osten annars lätt rinner ut när den smälter. (Kan förberedas hit och stå och vänta under plast tills det är dags att baka dem).
- Pensla smördegspaketen med lätt vispade ägget. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Godast lätt uppvärmda som snacks till ett glas rödvin. Variera fyllningen med till exempel tapedade och soltorkade tomater.
Publicerat den
12 juni 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter enkelt o gott! Jag ska prova med lite olika fyllningar förutom västerbottenosten.......