Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasiga kuvertbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Jättegoda frukostbullar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjölet och matfettet så att det blir en smulig massa. Spar lite av mjölet till utbakningen.
  2. Lös upp jästen i lite av mjölken. Tillsätt detta, resten av mjölken, det lätt uppvispade ägget, salt och socker. Arbeta ihop alltsammans till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt med duk i drygt 1 timme.
  3. Ta upp degen på bakbordet. Dela den i två delar. Kavla ut varje del till en platta ca 20 x 50 cm.
  4. Pensla med smält margarin. Vik plattorna tredubbla längs med. Skär dem i ca 4 cm breda bitar. Vänd skarven nedåt och lägg dem på plåt. Låt bröden jäsa i ca 1 timme.
  5. Pensla dem med ägg och strö på vallmo- eller sesamfrön. Grädda bröden mitt i ugnen i 275º ca 7 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Vivi39 29 juni 2015

    Jättegott kuvetrbröd. Jag bjöd på det på en födelsedagsbuffé. Det blev mycket uppskattat. Flera frågade efter receptet. Vivi39

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.