Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasiga laxrullar med limesås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I det här receptet används den tunna filodegen som finns att köpa både färsk och fryst. Vi har bakat in en läcker fyllning av varmrökt lax, wasabinötter och crème fraîche. Infört i Hemmets Veckotidning nr 42/08.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda lax och crème fraîche. Mixa blandningen med mixerstav eller i matberedare. Hacka wasabinötterna (med kniv, står det, men det blir nog inget lätt företag, hårda som de är, så varför inte lägga dem i en plastpåse och banka på dem med en flaska?). Rör ned dem i laxröran. Skär sellerin i smala stavar.
  3. Dela filodegsbladen i fyra avlånga remsor och lägg dem under en fuktig handduk. Smält smöret i en kastrull och pensla sedan filodegen med det smälta smöret.
  4. Lägg en stav selleri på varje remsa filodeg och sedan en sträng av laxröran. Vik in långsidorna och rulla ihop till rullar. Lägg rullarna i smord ugnsfast form. Pensla dem med smält smör och gratinera ca 10 minuter tills rullarna fått fin färg.
  5. Under tiden gör du såsen. Rör ihop crème fraîche, salt och rivet skal från halva limen och rosépeppar. Smaka av med salt. Använd resten av limen som dekoration.
  6. Servera med såsen och gärna kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.