I det här receptet används den tunna filodegen som finns att köpa både färsk och fryst. Vi har bakat in en läcker fyllning av varmrökt lax, wasabinötter och crème fraîche. Infört i Hemmets Veckotidning nr 42/08.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Blanda lax och crème fraîche. Mixa blandningen med mixerstav eller i matberedare. Hacka wasabinötterna (med kniv, står det, men det blir nog inget lätt företag, hårda som de är, så varför inte lägga dem i en plastpåse och banka på dem med en flaska?). Rör ned dem i laxröran. Skär sellerin i smala stavar.
- Dela filodegsbladen i fyra avlånga remsor och lägg dem under en fuktig handduk. Smält smöret i en kastrull och pensla sedan filodegen med det smälta smöret.
- Lägg en stav selleri på varje remsa filodeg och sedan en sträng av laxröran. Vik in långsidorna och rulla ihop till rullar. Lägg rullarna i smord ugnsfast form. Pensla dem med smält smör och gratinera ca 10 minuter tills rullarna fått fin färg.
- Under tiden gör du såsen. Rör ihop crème fraîche, salt och rivet skal från halva limen och rosépeppar. Smaka av med salt. Använd resten av limen som dekoration.
- Servera med såsen och gärna kokt ris.
Publicerat den
2 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar