Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasiga lökflarn med skinka

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fresta med frasiga flarn med två sorters lök, skinka och smakrik ost.

Ingredienser

Instruktioner

1) Låt smördegsplattorna tina en aning. Kavla ut dem lätt. Skär bort ca 1 cm breda remsor runtom. Tvinna remsorna och tryck fast på kanterna på smördegsplattorna. Lägg över på plåt med bakpapper. 2) Fyllning: Ansa och skölj purjolöken. Skär den i smala slantar. Skala och finhacka rödlöken. Strimla skinkan. Låt purjolök och rödlök fräsa långsamt i smöret ca 5 min. Tillsätt spenaten och låt den mjukna under omrörning. Ta stekpannan från plattan. Rör i färskosten och skinkan. Smaka av med svartpeppar. 3) Fördela fyllningen på de fyra smördegsrektanglarna. Strö över lite riven ost och pensla kanten med uppvispat ägg. Baka dem i mitten av ugnen 15-18 min. Servera direkt!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.