- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Helt ljuvliga våfflor med smak av mandel. Förförde mina brunchgäster fullkomligt!
Instruktioner
- Låt mandelmjölet ligga och svälla i vattnet en stund (motsvarande tiden det tar att dra över med dammsugaren inför att brunchgästerna skall komma, t ex). Vispa upp grädden separat, "lagom" hårt. Just lite lösare än du skulle göra om du skulle servera kladdkaka, t ex.
- Elvispa ihop siktat vetemjöl med mjölken och mandelmjölsblandingen. Slickepotta i det hela i den fluffade grädden, strö i saltet, knäck i äggen, häll i det smälta smöret och kör snabbt ihop.
- Smält lite extra smör och plocka fram en pensel att smöra våffeljärnet med mellan varje gräddning. Tiden inkluderar våffelgräddning, vilket ju kan ta kortare eller längre tid beroende på vad man har för utrustning.
- hela artikeln om receptmakandet kan läsas här: http://njutmaten.blogspot.com/2009/11/kann-ingen-sorg-for-mig-goteborg.html
Publicerat den
11 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar