Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasiga mandelvåfflor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Helt ljuvliga våfflor med smak av mandel. Förförde mina brunchgäster fullkomligt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt mandelmjölet ligga och svälla i vattnet en stund (motsvarande tiden det tar att dra över med dammsugaren inför att brunchgästerna skall komma, t ex). Vispa upp grädden separat, "lagom" hårt. Just lite lösare än du skulle göra om du skulle servera kladdkaka, t ex.
  2. Elvispa ihop siktat vetemjöl med mjölken och mandelmjölsblandingen. Slickepotta i det hela i den fluffade grädden, strö i saltet, knäck i äggen, häll i det smälta smöret och kör snabbt ihop.
  3. Smält lite extra smör och plocka fram en pensel att smöra våffeljärnet med mellan varje gräddning. Tiden inkluderar våffelgräddning, vilket ju kan ta kortare eller längre tid beroende på vad man har för utrustning.
  4. hela artikeln om receptmakandet kan läsas här: http://njutmaten.blogspot.com/2009/11/kann-ingen-sorg-for-mig-goteborg.html

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.