Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasvåfflor

 
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ljuvliga spröda och välsmakande våfflor, de bästa jag ätit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt mjölken, lite i taget, och vispa smeten slät efter hand.
  2. Rör ner smält smör och vispa kraftigt. Tillsätt äggen och fortsätt att vispa, gärna med elvisp.
  3. Låt smeten stå och svälla i cirka 30 minuter i kylskåpet.
  4. Grädda våfflorna gyllenbruna i varmt våffeljärn och låt dem svalna på galler. Servera våfflorna frasiga och nygräddade med sylt och vipgrädde. Även glass är gott till. Kanske både och.
  5. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.