Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frasvåfflor utan ägg

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Frasvåfflor, ett recept på riktigt frasiga våfflor utan ägg. Ägg i våffelsmeten gör våfflorna mindre frasiga. Mineralvattnet gör våfflorna extra frasiga. 8-10 laggar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa mjöl och vatten till en jämn smet.
  2. Vispa grädden tjock och vänd ner den i smeten.
  3. Hetta upp våffeljärnet. Pensla laggen väl med smält smör till första omgången. Sen behöver den knappast smörjas. Häll på knappt 1 dl smet och grädda våfflorna guldbruna.
  4. Lägg våfflorna var för sig på ett galler. Servera nygräddade.
  5. Frasvåfflor, ett recept på riktigt frasiga våfflor utan ägg. Ägg i våffelsmeten gör våfflorna mindre frasiga. Mineralvattnet gör våfflorna extra frasiga. 8-10 laggar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • micksinggood 31 oktober 2012

    Dom smakar ingenting. Som att käka varma oblater

  • bjboman 23 mars 2014

    Jättegoda FRASIGA våfflor även kalla, smeten blev tjock och bra i konsistensen. Smaken blev kalasbra, vi var smarta och hade i 1 msk socker i smeten. Grädde och Jordgubbbsylt till, där vi också hade i vaniljsocker i grädden, allt för att få till SMAK på tillbehören till våfflan som var otroligt god! Klar 5:a, dessa gör vi igen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.