Fredagsfavoriten

Kallas fredagsfavoriten men kan nog ätas vilken veckodag som helst.

Ingredienser

6 hg grytbitar av gris
1 msk margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl buljong
1 purjolök
1 röd paprika
1 banan
1 msk margarin
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
1 pkt Bojár paprikaost (det går bra med annan paprikaost)

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Visningar:
1969
Sparat:
30

Gör så här

Ugn 200 grader.
Bryn köttet och krydda med salt och vitpeppar.
Lägg köttet i en gryta, slå över buljongen och koka på svag värme i ca 30 min.
Ansa och skölj paprika och purjolök. Skär purjon i tunna ringar och paprikan i mindre bitar.
Skala bananen och skär den i skivor.
Lägg köttet i en ugnssäker form (inte buljongen, den ska användas till såsen).
Fördela purjolök, paprika och banan över köttet.
Fräs margarin, curry och paprikapulver i en kastrull. Rör ned mjöl och späd med buljong och grädde. Låt såsen koka några minuter.
Tag kastrullen från värmen, rör ner paprikaosten och rör tills såsen är slät. Häll såsen över köttet och gratinera rätten i ugnen ca 15 minuter.
Servera med kokt ris och sallad till.

LIKNANDE RECEPT

över 2 månader
över 2 månader
av Amber
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av Annie28
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.