Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fredagsfavoriten

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kallas fredagsfavoriten men kan nog ätas vilken veckodag som helst.

Ingredienser

Instruktioner

Ugn 200 grader. Bryn köttet och krydda med salt och vitpeppar. Lägg köttet i en gryta, slå över buljongen och koka på svag värme i ca 30 min. Ansa och skölj paprika och purjolök. Skär purjon i tunna ringar och paprikan i mindre bitar. Skala bananen och skär den i skivor. Lägg köttet i en ugnssäker form (inte buljongen, den ska användas till såsen). Fördela purjolök, paprika och banan över köttet. Fräs margarin, curry och paprikapulver i en kastrull. Rör ned mjöl och späd med buljong och grädde. Låt såsen koka några minuter. Tag kastrullen från värmen, rör ner paprikaosten och rör tills såsen är slät. Häll såsen över köttet och gratinera rätten i ugnen ca 15 minuter. Servera med kokt ris och sallad till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • goran61 2 januari 2012

    Jag skippar bananen och köper paprika pikantost i charken.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.