Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fredagsfavvo med Kräftstjärtar

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Ibland ramlar jag på viktväktarrecept som jag gärna vill prova:) Detta receptet hittade jag för några år sedan som jag verkligen vill rekommendera, om någon undrar över points ska det vara 5,5. Supergott!!!

Ingredienser

Instruktioner

1. Hacka lök , strimla purjolöken och hacka paprikan 2. Fräs hacket i smör i en kastrull på medelstark värme 3. Pressa i vitlöken 4. Pudra över mjölet och rör om 5. Tillsätt vatten, grädde, buljongtärning, peppar, cayenne, chilisås och apelsinjuice 6. Låt småputtra i ett par minuter 7. Lägg i kräftstjärtarna och låt dom bli varma 8. Servera med ris, bröd och färsk gurka SMAKLIG MÅLTID!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Nobel 26 juni 2009

    Jag köpte kräftstjärtar som läg i dillake, som väl alla gör. Tyckte inte att kombinationen av dill och apelsin var speciellt lyckad, men hade nog kunnat tänka mig att rätten varit bättre med mer neutrala räkor.

  • publikhav 23 januari 2010

    Det är låter super gott! Kommer stå min meny framöver =)

  • saranilsson 25 september 2011

    Följde receptet till punkt och pricka från början och måste säga att det inte riktigt var något för mig, jag vill gärna ha maten lite mer smakrik och kryddstark. Men den passar nog väldigt bra om man gillar lite mildare mat. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.