Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fredagsgömman

(7 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Snabb och god gömma. Tar en kvart att göra och en kvart i ugnen, bättre blir det inte.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär av toppen på hela brödet.
  2. Gröp ur innanmätet och lägg hälften av det i en skål.
  3. Strimmla skinkan och lägg i skålen.
  4. Häll i övriga ingredienser förutom osten. Blanda ordentligt.
  5. Häll fyllningen i det urgröpta brödet.
  6. Strö över osten.
  7. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter på 200 grader
  8. Servera sallad till.

Kommentarer (7)

  • zigge-z 7 mars 2009

    la pa skivad tomat innan osten, super!!!

  • zigge-z 7 mars 2009

    la pa skivad tomat innan osten, super!!!

  • Lefse 18 mars 2009

    En ny favorit till familjen; ) Jag gjorde en pizzadeg och hällde fyllningen på!

  • EnsammaMamman 29 mars 2009

    Jag och sambon tyckte det var gott men barnen delade inte den uppfattningen.

  • ca70 4 mars 2010

    Nja, inte nån wow-upplevelse. Vår familj ger en 3:a med ett plus för lättheten.

  • bjboman 25 augusti 2011

    Kuuuuul, en till variant på våra gamla "badkar" som vi brukar göra. Detta "kar" med skinka, vi har köttfärs, lök och goa kryddor i en svamp eller räkstuvning över och så på med lilla locket innan det skjutsas in i ugnen igen!

  • bjboman 25 augusti 2011

    Glömde ju berätta att vi ibland köper frallor, de görs ju likadant som våra "badkar" men kallas då "badtunnor"!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.