Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fredagswok med skinka och kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Supergott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla skinka och kycklingfilén. Lägg köttet i en Japansk soya marinad ett par timmar - blir mört och får lagom fin färg.
  2. Efter ett par timmar i marinaden... Fräs skinkan och kycklingen i olja i en het wokpanna - lite i taget och lägg över köttet på ett fat.
  3. Lägg i och stek den kinesiska kålen, små broccolibuketter, vitlök, färskriven ingefära, strimmlad purjo, paprika, rödlök i olja, i en wokpanna.
  4. Häll på ett par dl vatten. Tillsätt några stänk fisksås, en eller ett par tsk sambal oelek, 1 - 2 msk ostronsås, 1 tsk Red Curry Paste, 1 msk flytande honung. Salt och peppar behövs inte... Låt det små puttra i wokpannan en liten stund.
  5. Gör en topredning - på lite vatten och arrowrot. Tillsätt redningen under omrörning. Tillsätt köttet och låt puttra i ca 15 minuter. Klart att servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.