- Serverar: 5 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Gott och enkelt att göra. Har man tid och ork kan man göra en riktig bechamelsås, men jag brukar inte tycka det är värt besväret. I detta recept har jag använt 3 lager lasagneplattor.
Instruktioner
- Hacka löken och vitlöken. Koka upp färs, lök, vitlök, vin, tomatpuré, oregano, peppar, buljong, vatten och krossad tomat i en kastrull. Rör om med en trägaffel/slev eller annat för att finfördela färsen innan det kokar upp, annars får du bara en stor kokt köttfärsklump i såsen. När det kokat upp, sätt locket på och låt sjuda i 15 minuter. Rör om emellanåt.
- Sätt ugnen på 200 grader och smörj en ugnsfast form.
- När köttfärssåsen kokat klart, ta från värmen och häll i mjölken och rör om. Varva nu köttfärssås, lasagneplattor, ostsås och ost i den ugnsfasta formen. Börja med köttfärssås i botten och avsluta med köttfärssås, ostsås och riven ost på toppen.
Kör i mitten av ugnen i 30 minuter.
- Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv om du vill ha mer av någon ingrediens.
Publicerat den
14 augusti 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Helt underbar och det var så lätt att göra.