Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fredriks lasagne

(1 kommentar)  
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gott och enkelt att göra. Har man tid och ork kan man göra en riktig bechamelsås, men jag brukar inte tycka det är värt besväret. I detta recept har jag använt 3 lager lasagneplattor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och vitlöken. Koka upp färs, lök, vitlök, vin, tomatpuré, oregano, peppar, buljong, vatten och krossad tomat i en kastrull. Rör om med en trägaffel/slev eller annat för att finfördela färsen innan det kokar upp, annars får du bara en stor kokt köttfärsklump i såsen. När det kokat upp, sätt locket på och låt sjuda i 15 minuter. Rör om emellanåt.
  2. Sätt ugnen på 200 grader och smörj en ugnsfast form.
  3. När köttfärssåsen kokat klart, ta från värmen och häll i mjölken och rör om. Varva nu köttfärssås, lasagneplattor, ostsås och ost i den ugnsfasta formen. Börja med köttfärssås i botten och avsluta med köttfärssås, ostsås och riven ost på toppen. Kör i mitten av ugnen i 30 minuter.
  4. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv om du vill ha mer av någon ingrediens.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • liisa67 13 september 2011

    Helt underbar och det var så lätt att göra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.