Fredriks saltgurka

Lätt att göra och smaskig så det förslår.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: gurka, salt
Fredriks saltgurka
Källa: Egen bild
Uppladdad av: FAE
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

1 kg Västeråsgurka
5 dillkronor
2 msk gula senapsfrön
1 l vatten
1 dl salt (ej seltin)
2 msk socker
3 msk ättika
½ krm cayennepeppar
½ krm natriumbensoat

Betyg (1 röst)
Antal personer
8 st
Visningar:
3990
Sparat:
61

Gör så här

Koka upp vatten, socker, salt och ättika och låt svalna lite.

Tvätta gurkorna och varva dem med dillkronorna i en stor glasburk.

Häll i senapskornen, cayennepepparn och natriumbensoat i burken med gurkorna och slå sedan på lagen när den svalnat lite.

Behöver stå i ca 2-3 dagar innan man äter den.
Förvara svalt.

Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.

LIKNANDE RECEPT

Saltgurka recept
Buffé
över 2 månader
Supergod potati
över 2 månader
Påsksallad - hö..
av Nell
över 2 månader
Köttfärsrullade
över 2 månader
Honungs- och ch
av ros
över 2 månader
Långputtrande g
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.