Fredriks saltgurka

Lätt att göra och smaskig så det förslår.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: gurka, salt
Betyg (1 röst)
Antal personer
8 st
Fredriks saltgurka

Ingredienser

1 kg Västeråsgurka
5 dillkronor
2 msk gula senapsfrön
1 l vatten
1 dl salt (ej seltin)
2 msk socker
3 msk ättika
½ krm cayennepeppar
½ krm natriumbensoat

Gör så här

Koka upp vatten, socker, salt och ättika och låt svalna lite.

Tvätta gurkorna och varva dem med dillkronorna i en stor glasburk.

Häll i senapskornen, cayennepepparn och natriumbensoat i burken med gurkorna och slå sedan på lagen när den svalnat lite.

Behöver stå i ca 2-3 dagar innan man äter den.
Förvara svalt.

Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.
Visningar:
4385
Sparat:
62

LIKNANDE RECEPT

Saltgurka recept
Buffé
över 2 månader
Supergod potati
över 2 månader
Påsksallad - hö..
av Nell
över 2 månader
Köttfärsrullade
över 2 månader
Honungs- och ch
av ros
över 2 månader
Långputtrande g
över 2 månader