Fredriks saltgurka

Lätt att göra och smaskig så det förslår.

Fredriks saltgurka
Källa: Egen bild
Uppladdad av: FAE
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

1 kg Västeråsgurka
5 dillkronor
2 msk gula senapsfrön
1 l vatten
1 dl salt (ej seltin)
2 msk socker
3 msk ättika
½ krm cayennepeppar
½ krm natriumbensoat

Betyg (1 röst)
Antal personer
8 st
Visningar:
2840
Sparat:
54

Gör så här

Koka upp vatten, socker, salt och ättika och låt svalna lite.

Tvätta gurkorna och varva dem med dillkronorna i en stor glasburk.

Häll i senapskornen, cayennepepparn och natriumbensoat i burken med gurkorna och slå sedan på lagen när den svalnat lite.

Behöver stå i ca 2-3 dagar innan man äter den.
Förvara svalt.

Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Saltgurka recept
över 2 månader
över 2 månader
av Nell
över 2 månader
över 2 månader
av ros
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.