Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

French toast Suzette

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är ett giftermål mellan de klassiska franska desserterna French toast (fattiga riddare) och crêpes Suzette. Slutresultatet är kravlöst till max men lika tillfredsställande. Använd glutenfritt bröd om du vill göra rätten glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjölk och socker i en djup tallrik. Doppa sedan en brödskiva i taget och pressa ur överflödig vätska. Stek brödskivorna i olja eller smör tills de är gyllenbruna på båda sidor.
  2. Apelsinsås: Häll ner smör, socker, apelsinlikör, apelsinskal och apelsinsaft i en kastrull. Smält ihop och låt sjuda i några minuter tills den tjocknar något och blir lätt sirapsliknande i konsistensen.
  3. Sikta apelsinsåsen över de frasiga brödskivorna och servera genast! Det är även gott med en kula vaniljglass till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.