Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frestande briocher

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

På utsidan spröda, inuti mjuka och ljumma så att smöret smälter - sådana är dessa underbara frukostnjutningar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen i lite av den ljumma mjölken. Häll mjöl i en skål eller större matberedare. Tillsätt jäst, socker, salt och mjölk till mjölet under omrörning.
  2. Smält fettet i en kastrull eller i mikron och låt svalna något. Häll det i degblandningen och knäck i äggen efter hand. Arbeta samman degen, tillsätt eventuellt mer mjöl, tills degen släpper skålens kant. Täck över och låt jäsa ca 30 minuter.
  3. Ta upp och arbeta degen på bakbord. Rulla ut till en längd och dela den i 20 lika stora bitar. Dela sedan varje del i två delar, en stor och en liten. Forma två bullar där den mindre kläms fast ovanpå den större bullen.
  4. Smörj formarna och lägg i degbitarna. Täck över och låt jäsa ca 1½ timme på rumsvarm plats. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Pensla med äggula och baka 15-20 minuter tills briocherna blivit gyllene. Degen går också att baka i stor form ca 40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.