På utsidan spröda, inuti mjuka och ljumma så att smöret smälter - sådana är dessa underbara frukostnjutningar.
Instruktioner
- Lös upp jästen i lite av den ljumma mjölken. Häll mjöl i en skål eller större matberedare. Tillsätt jäst, socker, salt och mjölk till mjölet under omrörning.
- Smält fettet i en kastrull eller i mikron och låt svalna något. Häll det i degblandningen och knäck i äggen efter hand. Arbeta samman degen, tillsätt eventuellt mer mjöl, tills degen släpper skålens kant. Täck över och låt jäsa ca 30 minuter.
- Ta upp och arbeta degen på bakbord. Rulla ut till en längd och dela den i 20 lika stora bitar. Dela sedan varje del i två delar, en stor och en liten. Forma två bullar där den mindre kläms fast ovanpå den större bullen.
- Smörj formarna och lägg i degbitarna. Täck över och låt jäsa ca 1½ timme på rumsvarm plats. Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla med äggula och baka 15-20 minuter tills briocherna blivit gyllene. Degen går också att baka i stor form ca 40 minuter.
Publicerat den
10 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar