Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frestande kantarellpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Kantareller är min förtjusning men tyvärr får jag äta dem alldeles för sällan. Det är dyrt att köpa på torget och någon skog har jag inte tillgång till, inte heller särskilt gångdugliga ben just nu ... Från Allers nr 31/09.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till pajdegen, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Ställ formen i frysen 15 minuter. Sätt ugnen på 200°.
  2. Ansa kantarellerna och fräs dem i matfettet. Tillsätt hackad vitlök precis i slutet. Krydda med salt och peppar.
  3. Förgrädda pajskalet 5-10 minuter. Ta ut och fördela hackad persilja och parmesanost i botten. Lägg kantarellerna ovanpå. Blanda ägg och gräddmjölk och krydda med salt och peppar. Häll blandningen över kantarellerna.
  4. Grädda pajen ca 30 minuter. Servera ljummen eller rumsvarm, på buffé, till en sallad eller till kräftorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.