Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frikadeller i currysås

 
Skriv ut

Färg och smak med indisk mat.... Lök- och äppelfräs tillsammans med curry och mango chutney ger en härlig sås med lite orientalisk känsla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Frikadeller: Blanda färsen med ägg, salladskrydda, salt och nymalen peppar och forma färsen till små bollar. Koka upp lite lättsaltat vatten eller buljong, lägg i löken och lagerbladet. Koka frikadellerna ca 5 minuter. Sila av buljongen.
  2. Currysås: Kärna ur äpplet, låt skalet vara kvar. Grovhacka äpplet och löken. Smält smöret i en kastrull och fräs äppel- och lökhacket tills det blir mjukt. Tillsätt curryn under omrörning och fräs hacket. Dofta över mjölet, rör om och spä med silad buljong från frikadellerna. Häll i grädden och krydda med salt och nymalen peppar. Koka i 15-20 minuter. Blanda i lite mango chutney och smaka av.
  3. Grovriv äpple till garnering, häll upp kokos och russin i små skålar och skeda currysåsen över frikadellerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.