Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frikadeller med pappardelle och paprikasås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Frikadellerna blir extra saftiga och goda när de blandas med grädde och kokas i såsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda färsen med potatismjöl, 1/2 dl grädde, salt och peppar. Hacka hälften av oreganon och blanda i färsen. Forma färsen till runda bullar som läggs på vattensköljd skärbräda.
  2. Koka upp resten av grädden, ajvar och vatten. Lägg i köttbullarna och låt puttra utan lock 6-8 minuter.
  3. Skala och skär morötterna i tunna remsor på längden. Skär squashen i remsor - enklast går det med en potatisskalare. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisningar. Låt morötter och squash koka med när ca 2 minuter återstår av koktiden.
  4. Servera frikadellerna med sås, pasta och grönsaker. Garnera med resten av oreganon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.