- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Frikadellerna blir extra saftiga och goda när de blandas med grädde och kokas i såsen.
Instruktioner
- Blanda färsen med potatismjöl, 1/2 dl grädde, salt och peppar. Hacka hälften av oreganon och blanda i färsen. Forma färsen till runda bullar som läggs på vattensköljd skärbräda.
- Koka upp resten av grädden, ajvar och vatten. Lägg i köttbullarna och låt puttra utan lock 6-8 minuter.
- Skala och skär morötterna i tunna remsor på längden. Skär squashen i remsor - enklast går det med en potatisskalare. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisningar. Låt morötter och squash koka med när ca 2 minuter återstår av koktiden.
- Servera frikadellerna med sås, pasta och grönsaker. Garnera med resten av oreganon.
Publicerat den
5 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar