Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frisk broccolipaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En vegetarisk paj med frisk lime och ingefära. Tar man färdigköpt pajdeg så går det såklart snabbare att tillaga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bland mjöl, salt och smör till en grynig massa, tillsätt ägget/gulan och vatten och knåda till en slät deg. Tryck ut i pajformen och ställ kallt 30 minuter.
  2. Förbaka skalet i ca 10 minuter i 200 grader.
  3. Under tiden skär broccoli och zucchinin i lagom bitar och sjud i 3-5 minuter, skär paprikan i lagom bitar. Fördela i pajskalet.
  4. Blanda resterande ingredienser utom osten vispa lätt, häll över grönsakerna och toppa med osten.
  5. Grädda pajen i 15-20 minuter i 200 grader.
  6. Servera med en god sallad till eller stekt kyckling kryddad med salt och citronpeppar om man vill ha kött.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • heididiane 28 februari 2012

    Jag har senare gjort denna pajdeg i assistent och har fått till föra 1-2msk vatten....

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.