Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Frisk citruspaj med maräng

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Citron och maräng är en klassisk fyllning. Blanda in apelsin med citron och du får en friskare och rundare smak på pajen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll ner vetemjöl med socker i en bunke. Skär smöret i mindre kuber. Nyp snabbt in i degen tillsammans med vattnet. Forma till en smidig deg utan att arbeta den för länge. Plasta och lägg i kylen att vila i 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant som mäter ca 22-24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.
  4. Fyllning: Riv skalet från 1 citron och 1 apelsin. Pressa saften från apelsinen och 3 citroner. Sila. Värm grädden med florsocker tillsammans med saft och skal från citrusfrukterna. Ta bort från värmen och vispa ner äggen.
  5. Fyll pajskalet upp till kanten och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter tills pajen fått en fin färg.
  6. Maräng: Vispa äggvitorna styva. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en tjock marängsmet. Fördela ut över pajen och grädda på grillvärme i ca 3 minuter. Passa noga så att pajen inte bränns!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.