Citron och maräng är en klassisk fyllning. Blanda in apelsin med citron och du får en friskare och rundare smak på pajen.
Instruktioner
- Häll ner vetemjöl med socker i en bunke. Skär smöret i mindre kuber. Nyp snabbt in i degen tillsammans med vattnet. Forma till en smidig deg utan att arbeta den för länge. Plasta och lägg i kylen att vila i 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant som mäter ca 22-24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna.
- Fyllning:
Riv skalet från 1 citron och 1 apelsin. Pressa saften från apelsinen och 3 citroner. Sila. Värm grädden med florsocker tillsammans med saft och skal från citrusfrukterna. Ta bort från värmen och vispa ner äggen.
- Fyll pajskalet upp till kanten och grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter tills pajen fått en fin färg.
- Maräng:
Vispa äggvitorna styva. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en tjock marängsmet. Fördela ut över pajen och grädda på grillvärme i ca 3 minuter. Passa noga så att pajen inte bränns!
Publicerat den
2 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar