Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gills langos

(10 kommentarer)  
Gills langos Gills langos Gills langos
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Langos med fullkornsmjöl i. Går lika bra med vanligt vetemjöl special.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv potatisen på ett riv järn mens dom är varma i en bunke. Mosa sen de rivna potatisen. Värm mjölk och 5 msk fett i en gryta tills det är fingervarmt.
  2. Lös upp jästen med sockret och ta i lite av den varma vätskan så det löser sig ordentligt. Mät upp allt mjöl och häll det i bunken.
  3. Ta i saltet och häll i den varma mjölken och jäst blandningen i bunken. Knåda tills det blir en smidig deg och låt det jäsa i en timme, under en bakduk och strö lite mjöl över degen.
  4. Hetta upp olja i en panna med höga kanter eller värm upp en fritös om du har det. Tag en degklump som är lite större än en golfboll och kavla den eller platta ut den. Använd gärna lite mjöl vid ut bakningen så degen inte fastnar.
  5. Fritera dom en i taget tills de är gyllenbruna. Det tar ungefär 2 minuter att fritera dom , vänd dom efter halva tiden. Tips: Servera dom gärna med gräddfil/creme fraiche´, räkor, rom, skinka, riven ost och rödlök. Jag gör en vitlöks olja och en chiliolja som man penslar brödet med innan man lägger på ingredienserna. jag brukar även ha kyckling och majs på vilket är väldigt gott. Jag lägger alltid upp alla ingredienserna i skålar så kan var och en fritera sin langos och lägga på vad man vill ha.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • Brusquini 14 maj 2010

    Sketgott, kan inte bli godare än såhär.

  • Evia 14 maj 2010

    Jättegoda. Godare än på marknader.

  • LolloSia 29 juli 2010

    Supergoda langos! (fast vi upptäckte att degen jäste mycket mer än vi trodde och det gick över kanten i bunken och kom över hela golvet ;) Vi är lite klantiga) Men mycket gott resultat! :)

  • zuna 30 augusti 2010

    Tack för ett superrecept ! Otroligt gott var det faktiskt .. det blev precis som langosen man handlar på festivaler hehe :)

  • ah 20 februari 2011

    ger detta recept 5 av 5, supergott ,vi råka ut för samma sak här som nedanstående kommentator degen jäste mer än vi räknat med

  • friddeman 2 januari 2013

    Hur friteras denna på lättaste sätt? Stekpanna?

  • Gillsan 2 januari 2013

    Hej:) jag friterar dom i en fritös men det går säkert lika bra i en gryta :)

  • Gillsan 2 januari 2013

    Glömde skriva att det måste vara en djup gryta:)Lycka till

  • friddeman 2 januari 2013

    Aha okej, vår fritös är rätt så liten så får nog bli gryta då.. tack =)

  • saxa 13 juli 2016

    Mycket goda fritera på spisen för fritöserna är för små rekomenderas

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.