- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
I norra Mexiko äter man ofta chimichangas med olika fyllningar. Jag har själv inte gjort dem efter just detta recept, men jag har ätit dem och de var underbara. Så varsågoda, här är receptet! Har man inte lust eller möjlighet att baka själv går det givetvis bra att köpa färdiga vetetortillas.
Instruktioner
- Tortillas: Blanda smöret med mjölet och salt. Se till att blanda noga. Tillsätt vatten, lite i sänder, till en slät deg. Låt vila ca 30 minuter i kyl.
- Kavla ut små bollar till tortillas, ca 2 mm tunna, inte större än stekpannan. Stek dem snabbt med lite olja på båda sidorna och lägg dem i en handduk för att hålla dem varma.
- Fyllning: Stek bacon i en varm stekpanna, lägg i köttfärsen och rör med en gaffel så att färsen delar sig i smulor. Lägg i lök, vitlök, chipotlepasta, spiskummin och oregano.
- Tillsätt paprika efter en stund. Smaka av med salt och peppar. Låt allt småputtra tills all vätska kokat in och paprikorna är mjuka. Låt svalna lite.
- Ta en tortilla och lägg i köttröra och lite riven ost. Vik kanterna och rulla ihop. Fäst ev med tandpetare och lägg dem på en tallrik med skarven nedåt.
- Låt vila i kyl minst 30 minuter, eller frys ner dem tills du skall använda dom.
- Värm olja och stek eller fritera dem gyllenfärgade runt om (de är godast friterade tycker jag). Servera med en sallad, en klick crème fraiche och en god guacamole.
- Buen provecho!
(Smaklig måltid!)
Publicerat den
22 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott. Lite som tacos men ändå inte. Min chilipasta hade gått ut i datum -08 men jag hade torkad rökt chilipulver istället. Penslade dom riktilgt med olja istället för att fritera. Kommer säkert att hamna på bordet någon mer fredag.