Abborre som är friterad tills den är gyllene och riktigt krispig. Serveras med något lättare tillbehör som verkligen får sommarkänslorna att blomma ut till max!
Instruktioner
- Potatis:
Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba potatisen, lägg den i en ugnssäker form med bakplåtspapper. Krossa dillfröna i en mortel. Blanda dillfrö, salt, paprikapulver, peppar, olja och potatis. Rosta mitt i ugnen i ca 30 minuter.
- Grön ärtkräm:
Skala vitlöksklyftan, koka upp tillsammans med vattnet. Tillsätt ärterna. Låt koka ca 3 minuter. Häll av vattnet. Mixa ärter och vitlök med créme fraiche, citronsaft, salt och peppar till en kräm.
- Gemsallad:
Plocka bladen från salladen. Skala och skär löken i klyftor. Fräs löken mjuk i smör ca 2 minuter. Tillsätt vinet och låt sjuda ca 30 sekunder. Lägg i salladsbladen och krydda med salt och peppar. Vänd salladen i pannan så att den täcks av vinsåsen.
- Abborre:
Skär bort eventuella ben från fisken. Blanda 1 dl vetemjöl, salt och peppar. Blanda 4 msk mjöl, majsstärkelse, paprikapulver, bakpulver och cayennepeppar. Rör ner ölet. Vispa äggvitan till ett fast skum. Vänd ner äggvitorna i ölsmeten.
- Hetta upp oljan till 170 grader i en fritös eller i en gryta. Vänd fisken först i mjöl- och kryddblandningen och sedan i frityrsmeten. Lägg dem, några i taget i oljan. Fritera tills fisken är krispig och gyllenbrun, 4-5 minuter. Låt rinna av på ett hushållspapper.
- Servera abborren med potatis, ärtkräm och sallad. Garnera med dill och citronklyftor.
Publicerat den
23 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar