Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterad abborre med dillfrörostad färskpotatis, ärtkräm och vinslungad gemsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Abborre som är friterad tills den är gyllene och riktigt krispig. Serveras med något lättare tillbehör som verkligen får sommarkänslorna att blomma ut till max!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Potatis: Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba potatisen, lägg den i en ugnssäker form med bakplåtspapper. Krossa dillfröna i en mortel. Blanda dillfrö, salt, paprikapulver, peppar, olja och potatis. Rosta mitt i ugnen i ca 30 minuter.
  2. Grön ärtkräm: Skala vitlöksklyftan, koka upp tillsammans med vattnet. Tillsätt ärterna. Låt koka ca 3 minuter. Häll av vattnet. Mixa ärter och vitlök med créme fraiche, citronsaft, salt och peppar till en kräm.
  3. Gemsallad: Plocka bladen från salladen. Skala och skär löken i klyftor. Fräs löken mjuk i smör ca 2 minuter. Tillsätt vinet och låt sjuda ca 30 sekunder. Lägg i salladsbladen och krydda med salt och peppar. Vänd salladen i pannan så att den täcks av vinsåsen.
  4. Abborre: Skär bort eventuella ben från fisken. Blanda 1 dl vetemjöl, salt och peppar. Blanda 4 msk mjöl, majsstärkelse, paprikapulver, bakpulver och cayennepeppar. Rör ner ölet. Vispa äggvitan till ett fast skum. Vänd ner äggvitorna i ölsmeten.
  5. Hetta upp oljan till 170 grader i en fritös eller i en gryta. Vänd fisken först i mjöl- och kryddblandningen och sedan i frityrsmeten. Lägg dem, några i taget i oljan. Fritera tills fisken är krispig och gyllenbrun, 4-5 minuter. Låt rinna av på ett hushållspapper.
  6. Servera abborren med potatis, ärtkräm och sallad. Garnera med dill och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.