Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Friterad blomkål med myntasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

När jag var i Italien blev jag bjuden på friterad blomkål. Det var otroligt gott. Det serverades till en köttbit, men på många platser speciellt i Indien serveras det som snacks. Det kan jag mycket väl tänka mej att det är gott att doppa den heta blomkålen i en kall myntasås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj myntan och hacka bladen fint. Vispa yoghurten krämig och blanda ner myntan. Smaka av med salt, peppar, pressad citron och paprikapulver. Låt yoghurtsåsen stå i kylen.
  2. Blanda kikärtsmjöl, ½ tsk salt, chilipeppar, spiskummin och bakpulver. Vispa ner 1 - 1 ½ dl vatten, lite i taget, med elvispens degkrokar. vispa tills smeten är slät och tjockflytande. Låt smeten svälla 10 min.
  3. Skölj och ansa blomkålen och dela den i buketter. Koka upp rikligt med saltat vatten och blanchera blomkålsbuketterna 1 minut. Spola under kallt vatten, låt rinna av väl och torka av blomkålen med hushållspapper.
  4. Hetta upp oljan till 160ºC i en fritös. Har man inte en fritös så går det bra att fritera i kastrull eller wok. Testa att oljan håller rätt temperatur genom att lägga i en brödbit. Om den snabbt blir gyllene är oljan tillräckligt het. Doppa blomkålsbuketterna i frityrsmeten och fritera dem i omgångar, ca 4 min. Vänd dem då och då.
  5. Låt den friterade blomkålen rinna av på hushållspapper och torka av den lätt med papper. Servera blomkålen varm med myntasåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.